7 Şubat 2012 Salı

Havuc Corbasi

   Nerden ogrendigimi hatirlamiyorum zira oyle uzun zamandir yapiyorum ki bu corbayi. Ogrencilik yillarimda, her nevi corbadan nefret eden ev arkadasim Serap'in bile icebildigi yegane corbadir. Kolay,lezzetli ve oldukca besleyici. Aren de cok seviyor ve ben buna cok seviniyorum.
  Olculerim net degil, cunku hep goz karari yapiyorum. Bu sekilde Aren'e iki ogun yetiyor.

  Malzemeler
2 orta boy havuc
1.5 corba kasigi arpa sehriye
1.5 tatli kasigi tam bugday unu
biraz ılık su
kucuk bir kase yogurt
1 yumurta sarisi


  Yapilisi
Rendelenmis havuc, un ve sehriye biraz tereyaginda kavrulur. Uzerine 1.5 bardak kadar ilik su(yaklasik 60 derece) yavas yavas el mikseriyle karistirarak eklenir. Karisim kaynadiginda, cirpilmis yumurta ve yogurdu da yine karistirarak ekleyip 5 dakika kadar kaynatiyoruz.
Su yerine et suyu ya da tavuk suyu da kullanabiliriz. Ama icinde yumurta da oldugundan ben tercih etmiyorum. Yalniz bugun yaptigimiz corbaya, dondurucuda hazir bulundurdugum didilmis tavuk etinden ekledik.

Afiyet olsun :)

ÖNCESİİİİİ
         VEEEE,
SONRASIIIIII :)
                           

1 yorum:

EMRELERİN MACERALARI dedi ki...

Dilekçim tam zamanında yetiştin farklı bir çorba tarifi arıyordum .Buğday unu yerine nırmal un denesem olurmu

Aifyet olsun Paşaya