17 Şubat 2012 Cuma

Balık Çorbası

   Aren için deneye deneye yapmayı ögrendim bunu. Edindigim tariflerin pek cogu kuzucugumun damak tadına pek uymadı zira. Sebebi, sebze tadının fazla baskın olmasıydı zannımca. Sonunda bizim sevdigimiz usül yapmayı becerebildim!

  Malzemeler (2 kase kadar corba icin)
1 orta boy balık (dil, levrek, somon, mezgiti donusumlu olarak yapiyorum)
1 kucuk sogan
1 defne yapragi
1-2 tane karabiber
1 yemek kasigi tereyagi
2-3 tatli kasigi tam bugday unu
1 yumurta sarisi
Yarim limonun suyu
Tuz

   Balik yikandiktan sonra kucuk bir tencereye konur. Sogani da zaman zaman butun atiyorum ben. Bazen de ronda da dogruyorum un ufak. Defne yapragi, tuz, tane karabiberleri de ekleyip yaklasik 15-20 dk kaynatilir. Biraz soguyunca balik ayri bir yere alinip, ayiklanir ve didiklenir. Kalan su kullanilmak uzere suzulur.
  Tereyaginda un kavrulur. Suzulen su tel cirpici ile karistirilarak eklenir. Ardindan didiklenmis balik etleri konulur. Bir kasede corbanin terbiyesi olan yumurta ve limon suyu cirpilir. Ve kaynamakta olan corbaya yavasca eklenir. Yaklasik 3-5 dk kadar corba bu sekilde kaynatilir.
Ben uzerine bazen ince kiyilmis maydonoz veya dereotu ekliyorum.
Afiyet olsun.

2 yorum:

birtutamkekik dedi ki...

merhabalar...
ne hoş bir sayfadır bu...
samimiyetiniz ve hoş tınılarınız ile süslediğiniz sayfanıza bayıldımm..
izliyorum sizi..
bende beklerim sayfama..
muhabbetle kalınız..
:)

Di dedi ki...

Ne mutlu bana, tesekkurler :)
Memnuniyetle..