9 Eylül 2011 Cuma

Papi Serisi-1

   Papi = ayakkabi.

   Ayakkabi sever bir anne olarak, ne zamandir aklimdaydi bu arsivlemeyi gerceklestirmek. Aren'in dogdugu gunden beri giydigi papileri fotograflayip, ilgili kisa notlar almayi basarabilecegim sonunda. Umarim koca bir delikanli olup, 50 numara :P basketbol ayakkabilari giyene dek , bu arsivlemeyi devam ettirebilirim. Hedefim bu :)

   Ancak, fire 1: Koca oglanin ayagina hicbir zaman olamamis olan, teyzesinin aldigi minicik, acik mavi kadife, ayicikli patikleri postpartum buhraniyla ihtiyac sahibi bir anneye gondermistim. En azindan bir fotografa ulasmak icin adim attim :) 

Bulundular kendileri :)))
2.  
Oglumun yengesi Tulin, is icin gittigi bir Avrupa seyahatinden getirmisti.

Bu yesil papileri oyle cok giydi ki... Yumusacik ve sicaciklardi. Ayni renk ve kumastan salvar modelli bir pantolon ve beyaz yesil cizgili bir body ile takim olarak getirmisti Tulin sagolsun. Ama biz herbir seyin altina giydirdik bunlari.





3.
Esimin kucuk teyzesi Gonul Teyze'nin el emegi..
   Aren hic el örgüsü seyler giymedi desem yeridir.  Bir iki sey disinda. Iste bunlardan biri. Gonul teyzeyi cok sevdigimden midir yoksa bu yelegiyle takim olan sicacik patiklerin sevimliliginden midir bilmiyorum ama giyildiginin kaniti bile var fotografta. Bakiniz sag tekin orta kismindaki inatci sarimsi leke!

4. ve 5

    Bu helikopterli patiklerimizi, Cuneyt ve ben begenerek Mc' den almistik. Cunku surekli yesil papileri giydirmekten bana fenalik gelmisti !! Itiraf : Lohusalik bunalimiyla kendimi sokaklara atip , alisveris yapmam lazimdi. Bahanemdi bu sirin patikler. En cok lacivert olani giydi. Not: Fotograf icin Gamze 'ye tesekkurler.

6.
Aren'in teyzesinin aldigi ilk kislik botlari.

   Ilkler hep teyzeden..Cok sevmistim ben bunlari :( Gordukce de gecmise donuyor, duygusallasiyorum. Keske hep giyebilse. Birkac kez giyebildi oglum buyumeden ne mutlu ki.  Hep ayagindan cikarmaya calissa da ben inatla giydirdim :) Simdi Zeynep Ece'nin oldular. Gamze ve ben diliyoruz ki Zeynep'ten sonra da Serap'in bebeginin olacaklar.

7.
Cuneyt ve ben oooylesinee gezerken Joker den bulup almistik. Ustelik % 50 indirimle :)))) 18.5 numaralar ;)


   Bu kocaman! Nike i yine biz aldik. Cunku kucuk adamimiz buyumustu ve patiklerini iki ayagini birbirine surterek cikariyordu. Yollardan pekcok kez tekrar tekrar gectik, kaybolan papi eslerimizi  bulmak icin. Tum kis sonu ve ilkbahari gecirdik bu beyaz, cirtli ayakkabilarimizla. Hos yine ayagindan cikarip atabildi. Bize aratti. Ama hep yine bulduk. Yepyeni duruyor bu papiler kutusunda. Yeni bir sahip bekliyorlar. Bir Pazar kahvaltisi sirasinda yine yere dusmus olan sol teki fotograflayan, canim arkadasim Duygu'nun esi Firat'a cok tesekkurler.

8.
Destansi satin alinis oykusuyle, ilk yaz papilerimiz. No: 19.5
  
    Bu yaz, biz Nurturia'li annelerce cok begenilen bu papilere sahip olabildi oglum da. Cok cok begenerek aldik bunu. Yine Joker'den. Bir satin alis hikayesi mevcut hatta. Cunku pekcok kez magazalara sorulup uygun no bulunamamisti. O kadar ki Nurturian arkadasim Aysin, hem Aren icin hem de kendi oglu Dogu icin, Istanbul ve Izmir de aramisti. Velhasil, Agora Joker calisanlariyla aramiz oldukca iyi. Bir Meltem'imiz var orda. Bicir bicir, dunya tatlisi. Bir sekilde baskasi icin ayrilmis olan bu cifti, arkalardan bir yerden bulup cikardi. Ama ustunde isim falan yaziyordu. Degisim musterisi icin ayrilmis :S  Biz de Aren in ayagina giydirdik :)) Meltem dayanamadi, gitti magaza mudurleri Zeki ve Bulent beylere, basladi yalvarmaya ;) Uzun lafin kisasi Bulent Bey risk alarak bu papiyi bize verdi sagolsun. Severek halen giydiriyoruz. Aren de cikarip yalamaya calisiyor cokca.


9.
Tulin'in arkadasi Filiz'in  hediyesi. No:19.5

    Aren, yaklasik 20 gunlukken Tulin'le ugramisti bize Filiz. Dolayli tanisikligimiza ragmen severim, ozlerim kendisini. Tum yeni bebeklere , ilk hediye olarak ayakkabi alirmis aliskanligi geregi. Bize de bu beyefendi papileri getirmisti, sagolsun cok. Yeni yeni giymeye basliyoruz. Birkez giydik simdilik.

Ps. Aren'in sira gelmediginden ya da rahat edemediginden giyemedigi 3 cift daha papisi var :( Ama burda yoklar. Cunku bu post sadece giyebildikleri icin!

Pss. 6 cift papi de dolapta o minik tulumba tatlilarinin buyumesini bekliyor. 7. ise yoldaymis. Gamze teyzesi sagolsun tekrar.

5 yorum:

Kitapçokseveranne dedi ki...

:)) yerim onun papilerini... ne güzel bir koleksiyon olmuş onun için. :)

İncibora dedi ki...

ne güzel,bizim şimdiden 4 papimiz oldu bile,umarım bir gün senin gibi arşivlerim,ellerine,emeğine,Gamze'min gözlerine sağlık!

Baby zi dedi ki...

çok beğendim arenin koleksiyonunu:) biz şimdilik papilere tam geçemedik!hevesle baktık sevdik areninkileri:)

gamze dedi ki...

benim elimde bir iki tane mavi kadife patik var, firede anlattığını andıran, onlardan biri olmasın bu patikler? :)))

Di dedi ki...

Gamze , oyle mutlu oldum ki sende olduklarina :)) ben baska bir grupla , birine gonderdim diye korkmustum. cok cok cok sagol